Verksamhet

AKS ska stimulera till alpin tävlingsverksamhet. Detta ska ske genom att skapa förutsättningar för varje åkare att utvecklas efter egen förmåga och eget intresse.
Träningsverksamheten bedrivs nästan uteslutande i klubbens egen backe i Klutmark. AKS är en av få klubbar i landet som äger och förvaltar sin egen anläggning. Detta innebär att medlemmar och samtliga föräldrar till medlemmar också, förutom delaktighet i träningsverksamhet och tävlingsverksamhet, har ett ansvar för driften av anläggningen.

Vid tävling indelas alla åkare i åldersgrupper enligt i Sverige gällande tävlingsregler:
Tävlingsregler Alpint 2014

Klubben bedriver också skidskole-verksamhet.

AKS ska långsiktigt planera tränarutbildning för både existerande och nya tränare. AKS ser gärna ett engagemang från föräldrar som under ledning av tränare kan bidra till träningen och kanske senare själv bli tränare.

Uppdaterad: 2016-02-17 12:19
Skribent: Magnus Ek