Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RaceCarve 2022/2023


Vi kommer i närtid att ersätta vår hemsida med en ny hemsida och där kommer det att gå att direktanmäla er till RaceCarve

 

Välkommen till Alpina Klubbens RaceCarve 2021/2022!

För dig som redan har lärt dig att åka skidor men vill utveckla din skidteknik och prova på att träna skidåkning har AKS träning inom en verksamhet som heter RaceCarve.

RaceCarve är en träningsgrupp som går ut på att utveckla intresset för alpin skidåkning och samtidigt ha kul. Vi tränar teknik och färdigheter med inriktning på att åka slalom mellan portar. Du ska kunna ta dig nedför backen och åka lift på egen hand. Förälder får väldigt gärna vara med i backen, man kan alltid göra nytta och kanske själv lära sig något nytt!

När vi känner att din teknik utvecklats finns ett naturliga steg att gå vidare i någon av våra andra träningsgrupper.

AKS äger och driver anläggningen i Klutmark, till stor del genom ideella insatser av medlemmarna.  Vi har därför valt att ha låg avgift till RaceCarve men att man då förbinder sig att jobba några arbetspass i Klutmark, i vår lift eller i vår kiosk. Samt hjälpa till med snösprutningen. Är man ny jobbar man alltid tillsammans med någon som är erfaren.

Krav för att träna

Skidvana, skall kunna ta sig ned för backen själv (yngre barn kan kräva att förälder åker med).
Liftvana, skall kunna åka lift själv (annars hjälp av föräldrar)
Aktivt deltaga i träningsaktiviteterna.
Utrustning: Obligatoriskt med hjälm, rekommenderar ryggskydd, rätt inställda bindningar. För att Ditt barn ska få ut så mycket som möjligt av skidåkningen är det bra om skidorna är vallade och har vassa stålkanter. Vi brukar ha en Skidprepareringskurs per termin.
Då kunskaperna hos sporthandlarna ofta är låga när det gäller alpint. Så kommer många barn med fel storlekar, längder på skidor mm. Kontakta gärna någon av ledarna innan ni köper utrustning då detta kommer att underlätta ert barns åkning och utveckling.

Träningsavgift RaceCarve

1200 kr för första barnet och då ingår ett familjemedlemskap (värde 550 kr) i Alpina klubben, försäkring under lektionstid samt ett årskort i Klutmark för barnet. Har ni flera barn som ska gå racecarve kostar alltså andra barnet endast 650 kr.
Är ni redan medlemmar kostar RaceCarve endast 600 kr.

RaceCarve är två kvällar i veckan, preliminärt måndagar och torsdagar kl 18.30-20.00.

Så anmäler du dig;
Fyll i den önskade informationen i formuläret Anmälan RaceCarve
När du registrerat din anmälan i formuläret och fått återkoppling från kansliet via e-post betalar du till PG: 483041-0 eller Swish: 1231324540


 Om du är osäker på att betalningen har kommit in kontakta AKS för mer info. Närmare start kommer vi ut med mer detaljerad information

Kontakta kansliet på This is a mailto link om ni har frågor!

 

Uppdaterad: 11 SEP 2018 13:16

Skelleftea Kraft

Brokk

 

Norrlandsbil

Postadress:
AK Skellefteå - Skidor
Idrottsservice AB svb, Mullbergsvägen 11 B
93137 Skellefteå

Besöksadress:
Idrottens Hus, Norrvalla, Mullbergsvägen 11 B
93137 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info