SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alpina Klubben Skellefteå
Fotboll
Välkommen till Alpina klubbens Alpina Skidskola säsong 2023/2024

Alpin Skidskola 2024

 

AKS är en alpin klubb med tränings-och tävlingsverksamhet. Som ett led att rekrytera barn och ungdomar anordnar vi Alpin skidskola. Det är inte ett krav att efter avslutad skidskola att gå in i en träningsgrupp men det är naturligtvis jätteroligt om så sker och dessutom har man fått en bra grund

 

AKS äger och driver anläggningen i Klutmark, till stor del genom ideella insatser av medlemmarna. Vi har därför valt att ha en låg avgift till vår skidskola men att man då förbinder sig att jobba ett arbetspass i Klutmark, i vår lift eller i vår kiosk. Ett arbetspass är antingen en lördag eller söndag. I din anmälan anger du när du har möjlighet att göra ditt pass. Passet ska vara genomfört senast söndag den 28 februari. En introduktion till kiosk och lift får du vid uppstarten av skidskolan

 

Skidskolan består av tre tillfällen med ca 10 timmars undervisning. Vi kommer ha två grupper med 20 barn i varje grupp.

Första med start 13/1, 20/1 och 27/1

Andra gruppen 3/2, 10/2 och 24/2

 

Efter skidskolan får man kostnadsfritt fortsätta i en av våra träningsgrupper för resten av säsongen. Om man väljer att göra detta så förväntar vi oss att man arbetar ytterligare ett pass i Klutmark. Tilläggas bör att det brukar vara trevligt att vara ute i Klutmark, många familjer gör detta till en familjeutflykt där barnen kan åka skidor medan en förälder jobbar.

 

Anmälan till skidskolan sker här.
Antal platser är begränsade och det syns på anmälningssidan när skidskolan är fulltecknad. Anmälan är bindande.

 

Info om grupperna:

Barnet bör vara ca 6-7 år men som vi alla vet kan barnet motoriskt vara redo för skidskola tidigare så därför är åldrarna lite flytande. Skidvanan kan vara stor hos en femåring likaväl som den kan vara mindre hos en 8-åring.

Vi kommer att dela in eleverna i olika grupper beroende på skidvana och därför är det bra att du fyller i detta i din anmälan. Skidlärarna kommer även att genomföra en bedömning på plats av åkarens skidvana.

 

Grön: För dig som är nybörjare och som inte prövat på att åka i backe. Vi lär oss åka barnliften, att behärska skidorna, stanna och plogsväng.

Blå: För dig som provat utförsåkning på egen hand och som prövat att klara liften själv. Vi provar även den stora liften. Vi jobbar med att behärska skidorna, stanna och plogsväng även i lite högre farter.

 

Om du kan åka liften och redan kan de enklare svängarna som plogsväng men även lite parallellsväng så rekommenderar vi att du anmäler dig till någon av våra träningsgrupper Alpint U8/U10/U12/U14/U16 (U=under och siffran står för ålder) och FreeSki. Hör gärna av dig till kansliet om du har några frågor. Läs mer under träning/tävling.Kostnad;
1200 kr per barn och då ingår ett familjemedlemskap (värde 550 kr) i Alpina klubben, försäkring under lektionstid samt ett årskort i Klutmark för barnet. Är ni redan medlemmar kostar slalomskolan endast 650 kr. Via medlemskapet har resten av familjen möjlighet att köpa ett rabatterat årskort i Klutmark för 600 kr per person, ordinarie pris är 1700 kr.

Anmäl dig här
Fyll i den önskade informationen i formuläret nedan.
Där lägger du till önskemål om vilket sorts arbetspass ni kan tänka er, lift eller kiosk, en lördag eller en söndag.

 Närmare starten på slalomskolan kommer vi ut med mer detaljerad information om slalomskolan och förslag på arbetspass i Klutmark

Kontakta kansliet på kansli@aks.nu om ni har frågor!

 
Våra partners