Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Guldtackan, Regler
 u10 u12


Guldtackan, Regler


Guldtackan genomförs i 3 separata grenar, Storslalom, Fartåkning samt Parallellslalom. Från var och en av dessa 3 grenar får man en placeringssiffra. Totalpoängen beräknas genom att summera platssiffran från alla 3 grenarna. Om en åkare inte deltar i någon av grenarna placeras denne på sista plats i den grenen.

Om det blir så att flera åkare får samma slutpoäng så vinner den som har bättre tid i Storslalomtävlingen, om de fortfarande står på samma placering så går vinner den som placerat sig bättre i Parallellslalomtävlingen, om det fortfarande ej går att skilja dem åt så avgör placeringen i Farttävlingen.

Den åkare som har lägst totalpoäng placeras på plats nummer 1, näst lägst totalpoäng placeras på plats 2, övriga deltagare räknas som 3:or.


Storslalom

Storslalomtävlingen genomförs i 1 åk.
Åkare som inte åker rätt genom alla portar kommer att placeras på sista plats, dvs efter den siste åkaren som åkt rätt. Alla diskade får då samma placeringssiffra i sammanställningen. Exempelvis om det finns 13 startande i klassen och 4 åkare åkt fel kommer alla dessa att få placering 10. Placeringen i Storslalomtävlingen utgör ranking för startordningen i Parallellslalom.


Fartåkning
Åkarna åker utför en kortare bana nedför den sista branten i backe 1 under de sista ca 2 metrarna före mållinjen mäts hastigheten. Den åkare som har högst fart får placering 1 osv. Placeringen i Farttävlingen utgör ranking för startordningen i Parallellslalom.


Parallellslalom

Alla deltagare får åka Parallellslalom och placeras in i en stege med 16 åkare, i de fall fler är anmälda i klassen läggs ytterligare heat till så att man kvalar in till åttondelsfinalen.

Indelningen i heat görs så att 1:an möter nummer 16, 2:an möter nummer 15 osv.
Om fler än sexton deltagare finns så möts de sist placerade för att kvala in till respektive heat 1,2 ,3 osv tills alla deltagarna fått plats.
Om färre än sexton åkare deltagare innebär detta att 1:an åker 1 heat utan motstånd och automatiskt går vidare till nästa omgång osv.

Parallellslalom körs fram till final samt plats om 3:e pris, detta innebär att man får platssiffra 1,2,3,4 samt delad plats 5 för alla övriga i åttondelsfinal och delad plats 9 i sextondelsfinal.

Publicering
Anmälan innebär medgivande till att bilder från tävlingarna samt deltagar-, ranking-, start-och resultatlistor får publiceras på klubbens och Svenska Skidförbundets hemsidor:
www.aks.nu, www.skidor.com samt IdrottOnline och sociala medier.

Uppdaterad: 14 MAR 2022 18:45 Skribent: AKS

Skelleftea Kraft

Brokk

 

Norrlandsbil

Postadress:
AK Skellefteå - Skidor
Idrottsservice AB svb, Mullbergsvägen 11 B
93137 Skellefteå

Besöksadress:
Idrottens Hus, Norrvalla, Mullbergsvägen 11 B
93137 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info