SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alpina Klubben Skellefteå
Fotboll
Freeski i Klutmarksbacken
Klutmark är klassisk mark för freeski och genom åren har åkare som William Larsson och Jens ”stompit” Nyström satt sina första stora tricks i backen. Vi är en grupp som älskar skidåkning, jibba i parken,umgås och skratta med varandra och sätta stora trick i hoppen. Klutmark freeski bildades för några år sedan som ett alternativ till aks andra alpina grupper för att ge ungdomar som vill satsa på grenar inom freeski som slopestyle och bigjump en utvecklande och trygg träningsmiljö där man får känna sig som en del av en grupp. Med hjälp av ledare och kamrater får man här utvecklas i sin egen takt och närma sig de mål man satt i sin skidåkning. 
 
Vi tränar tillsammans 2-3 gånger i veckan med gemensamma uppvärmningar och utmaningar i backen. Åkningen är under träningen relativt fri men vi tränar även teknik för att åka på rör/rails och boxar och freeskispecifik skidåkning samt ger personlig coachning med video för att varje åkare ska kunna ta nästa steg i utvecklingen. I år har vi satsat extra på vår park och handlat in nya features såsom en rainbowrail, s-rail och en flat-down-flat rail och åkarna utmanas utifrån svenska freeskiförbundets satsning på utmaningar 
 
Under de år vi hållit igång har vi hittills hjälpt 5 ungdomar att ta steget till freeskigymnasium samt många andra att utveckla sin kärlek till skidåkning, hur man är mot varandra samt att hitta en plats där man uppskattas för den man är och där varje person får känna sig viktig.
 
Vill du vara en del av vårat gäng?
Maila till kansli@aks.nu
 
Våra partners